Menu Sluiten

In Memoriam Hans Sierat (1957-2021)

In Memoriam Hans Sierat

Afgelopen dinsdag is Hans Sierat onverwacht overleden. Hans heeft zich tomeloos ingezet voor de huurders en voor de versterking van Huurderbelangenvereniging De Eendracht waar hij vanaf 2010 bestuurslid was.

Integer, rechtvaardig, consequent en steeds handelend vanuit een groot sociaal hart, werd hij binnen de HBE en ver daarbuiten enorm gewaardeerd. Hans wenste voor zichzelf geen aandacht, maar hij kreeg deze telkens weer. Het meest zichtbaar was hij aanwezig als ondersteuner en adviseur van bewonerscommissies en klankbordgroepen tijdens de ontwikkeling en uitvoering van projecten.

Ook bracht hij zijn kennis en ervaring gemeentebreed in tijdens de totstandkoming van twee Leids Sociaal Statuten waarvan hij namens de HBE de ondertekenaar was. Daarnaast waren zijn inzichten en expertise op talloze andere gebieden van belastingrecht tot bouwkunde en in het bijzonder duurzaamheid van grote waarde.

Mogelijkheid tot afscheid nemen

Om iedereen die dat wenst de gelegenheid te bieden om (binnen de 1,5m voorschriften) afscheid te nemen en hun medeleven te betuigen, organiseert de familie op zaterdag 4 december tussen 14:00 en 16:00 uur een condoléance doorloop bij Hans thuis: Amaliastraat 14, 2316 TM Leiden (tevens correspondentieadres).

De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

5 reacties

 1. Joop Oomen

  Diep geschokt bij het lezen van het bericht, was een super fijne man kende hem ook privé zal een gemis zijn voor de HBE.

  heel veel sterkte gewenst voor de familie

 2. C vd Knaap

  Een groot gemis. Dank voor alles. Gecondoleerd en veel sterkte gewenst familie, vrienden en oud collega’s.

 3. Sandra van Straaten

  Dat is zeker onverwacht. Een gemis, als mens maar ook vanuit zijn kennis en inzet voor bewonersbelangen. Heb hem ervaren als kundige samenwerkingspartner, waarmee we als de Sleutels plannen van de grond kunnen krijgen voor de realisatie van meer sociale huurwoningen.

  Bij deze wens ik familie, vrienden en de HBE veel sterkte toe.

Reacties zijn gesloten.